Get Adobe Flash player
wmode="transparent">

Durerea de spate

Evaluare utilizator: / 4
Cel mai slabCel mai bun 


8125383 xxl

Durerea de spate este un simptom foarte frecvent care determina un pacient sa viziteze medicul. Aproximativ trei din patru adulti prezintă dureri de spate in timpul vietii lor, numarul acestora fiind in crestere datorita cresterii sperantei de viata si a imbatranirii consecutive a populatiei.

Durerea lombara este cea mai comuna dintre aceste acestea. De cele mai multe ori durerea de spate se datoreaza unor leziuni minore ce apar prin miscari sau activitati ce streseaza coloana vertebrala, cum ar fi: ridicarea de obiecte fara a urma tehnici adecvate sau o miscare de rasucire brusca etc.

Daca durerea de spate apare consecutiv unor astfel de leziuni minore, de obicei se vindeca de la sine, trebuie doar sa-i dati timp coloanei sa se vindece. Recuperarea dvs. poate fi de asemenea ajutata, in astfel de cazuri, de medicamente antiinflamatoare, antialgice si miorelaxante (administrate sub sfat medical)  ...

 

 

Uneori insa, durerea de spate este cauzata de conditii medicale mai severe, , cum ar fi o hernie de risc sau spondilolistezis. In functie de severitatea durerii si cauza sa, veti avea nevoie de un ajutor medical mai complex, cum ar fi terapia fizica sau chiar o interventie chirurgicala.

Exista numeroase modalitati in care durerea de spate se poate manifesta, in functie de cauza si localizarea afectiunii coloanei vertebrale. Durerea poate fi acuta sau cronica. Durerea acuta dureaza cel mult 4-6 saptamani, in vreme ce durerea cronica este persistenta, de lunga durata, uneori fiind prezenta de-a lungul intregii vieti. Uneori, se poate intampla ca anumite persoane cu durere cronica sa aiba perioade de durere acuta.

Durerea de spate poate apare brusc si poate avea de la inceput o intensitate foarte mare.

Alteori, poate apare progresiv, fiind la inceput doar de intensitatea unei „jene dureroase” care se agraveaza in timp. Durerea poate apare la miscare, dar uneori poate apare la stranut sau tuse. Uneori se poate insoti si de durere de sau amorteala in picior sau mana, caz in care se poate banui o suferinta a nervilor care parasesc maduva spinarii.

Este important a trata durerea de spate corect. Cereti parerea unui medic daca durerile de spate persista. Mergeti imediat la medic daca durerea de spate se insoteste de oricare dintre circumstantele urmatoare:

Durerea devine semnificativ mai puternica

Durerea afecteaza activitatile de zi cu zi

Simptome foarte severe

Slabiciune musculara sau amorteli la nivelul picioarelor sau mainilor

Pierderea controlului urinatului sau defecatiei

 

 

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner