Cand trebuie sa te oprerezi de hernia de disc?

Evaluare utilizator: / 3
Cel mai slabCel mai bun 

 

6681516 xxlChirurgia este rezervata cazurilor cele mai severe de durere de spate si in general trebuie luata in considerare atunci cand tratamentul conservator nu a dat rezultate.

Multe dintre procedurile chirurgicale se pot efectua in maniera minim invaziva, ceea ce inseamna incizii mai mici, perioada de spitalizare mai mica, durere postoperatorie mai mica si recuperare mai rapida.

Cateva dintre interventiile chirurgicale tipice includ:

Fatetectomia: o procedura care inlatura o parte a procesului articular vertebral (o structura osoasa) pentru a mari spatiul pentru structurile nervoase.

Foraminotomia: o procedura care largeste foramina (zona unde radacina nervoasa paraseste canalul spinal) ...

Aceasta procedura poate fi efectuata singura sau in combinatie cu o laminotomie

Laminoplastie: o procedura care se adreseaza coloanei cervicale (la gat), prin care se creeaza mai mult spatiu pentru maduva, urmata de reconstruirea coloanei vertebrale

Laminotomie: o procedura care inlatura doar o portiune mica a osului care apasa pe radacina nervoasa.

Microdiscectomie: o procedura care inlatura discul intervertebral printr-o incizie mica la nivelul pielii. Necesita utilizarea instrumentelor de magnificatie (microscop, lupe)

Laminectomie spinala: procedura pentru tratamentul stenozei spinale prin ridicarea presiunii asupra maduvei spinarii. O parte a lamei vertebrale (partea din spate a vertebrei) este inlaturata pentru a largi spatiul pentru nervi si maduva.

Stabilizarea lombara cu implante metalice: procedura indicata pentru cazurile in care exista miscari anormale intre segmentele vertebrale, cu durere de spate consecutiva.

Daca un medic va recomanda interventia chirurgicala, intrebati intotdeauna despre scopul operatiei, rezultatele pe care le puteti astepta de la operatie precum si posibilele complicatii.

Daca simtiti nevoia pentru o a doua opinie, este dreptul dvs. de a o cere!